Стало відомо, скільки російських військових загинуло у Сирії

Читать на русском
Протягом перших дев'яти місяців 2017 року в Сирії загинув щонайменше 131 громадянин Росії, включаючи приватних військових фахівців.

Протягом перших дев'яти місяців 2017 року в Сирії загинув щонайменше 131 громадянин Росії, включаючи приватних військових фахівців.

Про це повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

Агентству вдалося отримати доступ до свідоцтва про смерть, видане російським консульством в Дамаску від 4 жовтня 2017 року. Довідка про смерть з номером 131, видана на ім'я 36-річного Сергія Піддубного, дає підставу припустити, що він є 131-м загиблим громадянином РФ в Сирії, пише Reuters.

У свідоцтві про смерть вказана причина смерті - «обвуглювання тіла». Іншими словами, він був спалений. Росіянин загинув 28 вересня в місті Тіяс, провінція Хомс, де ведуться запеклі бої з бойовиками.

Кілька російських найманців були вбиті в цьому районі на початку року, повідомили Reuters друзі і родичі загиблих. За словами родичів Піддубного, він воював у Сирії в складі приватної військової компанії.

«Присутність російських найманців в Сирії і їх загибель заперечується Москвою, яка хоче показати свою військову інтервенцію в Сирії як успішну миротворчу місію з мінімальними втратами», - пише Reuters.

За офіційними даними, в Сирії за дев'ять місяців 2017 року загинули 16 російських військовослужбовців.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не має інформації про окремих громадян, які відвідують Сирію. У Міноборони РФ не відповіли на запит агентства.

Раніше РФ заблокувала резолюцію ООН про розслідування хіматак в Сирії.

Як відомо, ООН звинуватила війська Асада в багаторазовому використанні хімічної зброї в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: