НАЗК конфіскує сто тисяч гривень у Аграрної партії

Читать на русском
Суд постановив визнати керівника Полтавської обласної партійної організації Аграрної партії України Віктора Скочка винним у скоєнні адміністративного правопорушення
Інтернет

За результатами розгляду адміністративного протоколу, складеного Національним агентством із запобігання корупції, Київський районний суд Полтави ухвалив рішення конфіскувати в полтавської обласної організації Аграрної партії України внесок у сумі 100 тисяч 800 гривень.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення прес-служби НАЗК.

У повідомленні також ідеться про те, що суд постановив визнати керівника Полтавської обласної партійної організації Аграрної партії України Віктора Скочка винним у скоєнні адміністративного правопорушення та накласти на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 2210 грн із конфіскацією суми внеску в розмірі 100 800 грн.

У НАЗК пояснили, що керівник полтавського обласного осередку партії в березні отримав на рахунок партії два внески на загальну суму 100 800 від однієї з агрофірм. Однак, за даними Агентства, на час здійснення цих внесків кінцевим власником агрофірми був громадянин Великої Британії.

Тим часом, відповідно до закону «Про політичні партії в Україні», здійснювати внески партіям не можуть, зокрема, юридичні особи, власниками яких є іноземці або особи без громадянства.

Нагадаємо, раніше департамент із питань запобігання політичній корупції НАЗК та Нацполіція надіслали 25 заяв про вчинення правопорушень партіями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: