У парламенті розповіли, як терористи користуються роз'єднаністю українців

Читать на русском
Українцям варто серйозніше ставитися до питань безпеки, інакше терористи відчуватимуть себе дедалі більш привільно, вважає депутат від НФ.
Дмитро ТимчукФото з відкритих джерел

Українське суспільство не консолідується перед загрозами терактів, як це відбувається в інших країнах. У результаті робота правоохоронних органів не настільки ефективна, як могла би бути.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат України, член комітету ВР із питань національної безпеки й оборони Дмитро Тимчук, коментуючи вибух біля редакції телеканалу Espreso.TV.

«На жаль, зростання числа терактів і злочинів пояснюється й внутрішніми причинами. В тому числі певною терпимістю суспільства до правопорушень, вчинених так би мовити «своїми». Якщо людина зарекомендувала себе проукраїнським активістом чи була учасником АТО, то це одразу вважається пом'якшувальним фактором», – прокоментував ситуацію Тимчук.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов не допустить розповсюдження тероризму за межі східних регіонівСказано 30 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

На його думку, в українському суспільстві, на відміну від інших країн, немає консолідації громадськості перед обличчям терористичної загрози. «Люди не думають про те, що всі ходять вулицями, й кожен може стати випадковою жертвою теракту, а не лише депутат, який може подобатися чи не подобатися. Це неправильно. Тому що спецслужби починають працювати ефективно лише в тому разі, якщо суспільство консолідоване проти злочинів і терактів. Немає консолідації – немає й ефективної протидії», – зазначив народний депутат.

Нагадаємо, ввечері 25 жовтня в результаті спрацювання вибухового пристрою біля входу до редакції телеканалу Espreso.TV на вулиці Міцкевича в Солом'янському районі Києва постраждали народний депутат Ігор Мосійчук і політолог Віталій Бала. Крім того, загинули дві людини: охоронець Мосійчука Руслан Кушнір і випадковий перехожий, колишній працівник поліції, підполковник Михайло Мормель. Обом потерпілим зробили операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: