У Херсонській області вилучили велику партію наркотиків

Читать на русском
У Херсоні правоохоронці затримали злочинну групу, яка налагодила канал постачання та розповсюдження ацетильованого опію на території області.

У Херсоні правоохоронці затримали злочинну групу, яка налагодила канал постачання та розповсюдження ацетильованого опію на території області. Вартість вилучених наркотиків становить понад 600 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції в Херсонській області, передає «Слово і Діло».

У Херсоні правоохоронці затримали злочинну групу, яка налагодила канал постачання та розповсюдження ацетильованого опію на території області.

Встановлено, що до групи входили чотири чоловіка віком від 30 до 45 років, двоє з них раніше притягувалися до кримінальної відповідальності. Вони отримували екстракційний опій з іншої області, переробляли його на ацетильований, фасували та збували на території Херсона та області.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрій Денисов, підозрювані діяли протягом року. Вони використовували високий рівень конспірації, постійно змінювали місця свого проживання й засоби зв'язку. Збували наркотики шляхом закладок і під час особистих зустрічей із клієнтами.

Під час обшуків поліцейські вилучили у зловмисників 600 г екстракційного опію, 50 мл ацетильованого опію та 30 мл ангідриду оцтової кислоти. Також були вилучені пакувальний матеріал, ваги, банківські картки, засоби зв'язку, комп'ютерна техніка та гроші, отримані від збуту наркотиків. За приблизними підрахунками, сума становить понад 600 тисяч гривень.

Розпочалося розслідування за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 6 до 10 років із конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що СБУ ліквідувала міжнародний канал обігу наркотиків.

Нагадаємо, в Кіровоградській області поліцейський організував злочинну групу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: