Державні квоти на робочі місця для молоді поки що існують виключно в обіцянках Горвата

Читать на русском
Народний депутат Роберт Горват, хоч і обіцяв перед виборами державні квоти на робочі місця для молоді, досі нічого для цього не зробив.
Роберт ГорватФото з відкритих джерел

Народний депутат Роберт Горват так піклується про гарантовані державою робочі місця для молоді, що за три роки не написав жодного законопроекту, що міг би врегулювати це питання.

Зробити це закарпатський депутат-мажоритарник обіцяв у своїй передвиборчій програмі, оприлюдненій ще у вересні 2014 року, констатує «Слово і Діло».

Державне квотування робочих місць для молоді на підприємствах та установах Горват тоді виніс в окремий пункт своєї програми. Проте до виконання цього пункту він, схоже, ставиться зі значно меншою ретельністю, адже з-поміж зареєстрованих у парламенті за цей час законодавчих ініціатив, котрі могли би врегулювати питання першого робочого місця для молодих фахівців, жодного документа авторства Горвата немає.

Відзначимо, що в грудні 2014 року в Раді був зареєстрований законопроект про внесення змін до закону України «Про зайнятість населення» (щодо працевлаштування молоді)» №1524, а за рік – законопроект «Про молодь» №3621. Обидва були покликані тим чи іншим чином врегулювати питання працевлаштування молоді. Якби Горват проголосував за них, у «Слова і Діла» був би привід змінити статус його обіцянки на «виконано». Однак станом на середину жовтня жоден зі вказаних законопроектів в українському парламенті не розглядався (обидва були повернуті на доопрацювання).

На цю мить в ужгородського нардепа в досьє 15 обіцянок, з яких він виконав 6. Дізнатись, як виконують обіцянки інші його колеги-земляки, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: