Карта АТО: ситуація на сході України на 21 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 20 жовтня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу у районі проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Проте на кожному напрямку зафіксовано збільшення кількості обстрілів незаконними збройними формуваннями позицій українських військових із заборонених мінськими домовленостями мінометів різних калібрів. Загалом ворог випустив 76 мін. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь із зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

Напрямки:

Луганський напрямок Зафіксовано найбільшу кількість ворожих прицільних обстрілів з мінометів різного калібру. Ввечері російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь по позиціях Сил АТО поблизу Новоолександрівки та Катеринівки, загалом випустивши 4 міни з мінометів калібру 120-мм. Мінометні обстріли наших військових з 82-мм калібру відбулися, знову ж таки, поблизу Новоолександрівки, де ворог випустив 14 мін, та поблизу Троїцького. Тут окупанти випустили по силам АТО 39 мін 82-мм калібру.

Окрім цього, поблизу названих населених пунктів Луганської області, а також у районі Новозванівки, Кримського, Попасної незаконні збройні формування здійснили 6 прицільних обстрілів наших позицій із озброєння БМП, стрілецької зброї та станкових гранатометів.

Українські військові здебільшого утримувалися від вогневої відповіді на провокації противника, використовуючи дозволене мінськими угодами озброєння лише у випадках, коли дії противника становили загрозу особовому складу. Але відповідь щоразу була жорсткою.

Донецький напрямок. Російсько-окупаційні війська 10 разів обстріляли наші позиції. Тричі з гранатометів та стрілецької зброї поблизу Авдіївки та Зайцевого, а також у районі Кам’янки, Верхньоторецького, шахти Бутівка та Троїцького. Зазначу, що поблизу Авдіївки відбулися довготривалі обстріли позицій українських військових. З 16 до 23 години ворог вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120-мм, загалом випустивши 12 мін, а також з озброєння БМП, станкових гранатометів та стрілецької зброї. Майже на кожен із ворожих обстрілів українські військовослужбовці давали жорстку відповідь із станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї.

Приморський напрямок Незаконні збройні формування здійснили 8 прицільних обстрілів наших підрозділів із гранатометів та кулеметів. Тричі у районі Павлополя, двічі поблизу Гнутового, а також в районах Водяного, Мар’їнки та Новотроїцького. При цьому ворог випустив 2 міни калібру 120-мм та 5 мін калібру 82-мм по українських захисниках поблизу Павлополя. Щоразу українські військовослужбовці здійснювали адекватну відповідь із незабороненої мінськими домовленостями зброї.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили 24 обстріли позицій Збройних Сил України, із яких 18 були прицільними. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: