Назвали покупця підрозділів Air Berlin

Читать на русском
Lufthansa, найбільша авіакомпанія ФРН, уклала договір про придбання більшої частини підрозділів збанкрутілої Air Berlin.

Lufthansa, найбільша авіакомпанія ФРН, уклала договір про придбання більшої частини підрозділів збанкрутілої Air Berlin.

Керівництво авіаконцерну вело переговори з Air Berlin близько трьох тижнів, повідомляє ТАСС, пише «Слово і Діло».

В опублікованому раніше в четвер інтерв'ю газеті Rheinische Post глава концерну Карстен Шпор заявив, що Lufthansa планує придбати у Air Berlin 81 літак і працевлаштувати близько 3 тис. співробітників.

«В сумі на це буде виділено 1,5 млрд євро», - додав глава компанії. Водночас він зауважив, що Lufthansa готова «за справедливою ціною» перевезти на батьківщину пасажирів Air Berlin, що застрягли через банкрутство останньої за кордоном.

15 серпня другий за величиною авіаперевізник Німеччини - Air Berlin - оголосив про початок процедури банкрутства після того, як найбільший акціонер - Etihad - вирішив припинити фінансову підтримку компанії. Щоб забезпечити роботу Air Berlin на відпускний період, уряд Німеччини видав 15 серпня авіаперевізнику кредит в розмірі 150 млн євро.

Також Air Berlin назвала дату припинення польотів.

Раніше фахівці World Travel Awards назвали кращі авіалінії, що стали володарем премії. Лідером визнана компанія Turkish Airlines.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: