Трагедія в Лас-Вегасі: в США заговорили про заборону продажу зброї

Читать на русском
Розстріл людей на фестивалі в Лас-Вегасі спровокував в Америці дискусію про право на зброю.

Після масового розстрілу в Лас-Вегасі, в результаті якого загинули 59 осіб, в американському суспільстві розгорілася дискусія з приводу обмежень на продаж зброї.

Про це «Слову і Ділу» повідомив мешканець США, українець Володимир Зайчиків.

«Америка в шоці від чергового масового розстрілу. Всі новинні канали безперебійно показують одну і ту ж сцену початку стрілянини, концерт і панічні рухи людей, які стали мішенями для стрілка. Ведучі все встигли переодягнутися в темний одяг, прапор над Капітолієм приспущений – країна в черговому нападі рефлексії і трауру. Як і всіх інших, мене вразило те, що трапилося. Не встигли ще охолонути тіла жертв, як найбільш нахабні й безпринципні політики, колишні і нинішні, постаралися запустити чергову власну версію того, що сталося з атакою на Другу поправку до Конституції про право американців на володіння зброєю, а також на ініціативи Національної стрілецької Асоціації», – повідомив Володимир.

Співрозмовник зазначив, що не вірить в будь-які обмеження на носіння зброї в Америці, як і в те, що вони підвищать суспільну безпеку.

«Практично під повною забороною автоматична зброя в Європі. Але буквально все теракти останніх років (окрім наїздів на натовп вантажівками), що відбувалися і у Франції, і в Німеччині – саме із застосуванням автоматів! І вбито там сумарно теж близько 50 людей. Тим часом, з 1934 року в США скоєно всього три злочини з використанням автоматичної зброї. Включаючи вчорашній. Автоматична зброя для цивільних осіб припинена до продажу в 1986 році і всі ліцензії на таку зброю у власників проштамповані і вказані в поліцейських базах даних», – заявив Володимир.

Тим часом, за його словами, вже точно встановлено, що стрілок (Стівен Педдок) в Лас-Вегасі користувався спеціальними засобами, що перетворюють напівавтоматичну зброю в практичний автомат.

«Тому всі зброя числиться законно придбаною, а кількість куплених «стволів» законом не обмежується. Те, що сталося в Лас-Вегасі – це терористичний акт, де стрілок бив людей із засідки з ідеальною тактичної позиції, з великої відстані. Все було відмінно розраховано. При чому тут володіння американцями зброєю – незрозуміло», – каже Володимир.

Нагадаємо, в будинку Стівена Педдока виявили 18 одиниць стрілецької зброї, кілька тисяч патронів і вибухівку.

3 жовтня американські ЗМІ оприлюднили нові подробиці про Педдока: незадовго до трагедії він здійснював великі транзакції, пов'язані з азартними іграми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: