Зведення штабу АТО 2 жовтня: майже 15 обстрілів, є загиблий

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування станом на 6 ранку 2 жовтня.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 14 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі, у відповідь українська армія 12 раз вела вогонь на поразку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Минула доба в районі проведення АТО завершилась активізацією російсько-окупаційних угруповань на всіх напрямках. Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 14 разів порушили перемир'я. У відповідь українські військові 12 разів застосовували зброю на ураження противника. Унаслідок підриву загинув один наш військовослужбовець», – йдеться в повідомленні.

Якщо вдень бойовики дотримувалися режиму тиші на луганському та донецькому напрямках, то після 18 години ворог тричі з гранатометів різних видів і стрілецької зброї обстріляв наші укріплення неподалік Зайцевого. А близько 23 години проросійські найманці вкотре, цинічно наражаючи на небезпеку цивільне населення, відкрили вогонь вже по мирних будівлях на північних околицях цього селища. Крім того, ввечері й вночі противник двічі застосовував гранатомети та стрілецьку зброю в районі Авдіївки.

На маріупольському напрямку бойовики били з озброєння БМП, протитанкового гранатомету біля Новотроїцького, а озброєння БТР та великокаліберний кулемет застосовували неподалік Гнутового. Також учора вдень під час проведення інженерних робіт на підступах до Богданівки підірвався на міні та отримав несумісні з життям поранення один український військовий.

На луганському напрямку зафіксований один обстріл. Так, близько 22 години окупанти били з протитанкового гранатомету та стрілецької зброї по наших опорних пунктах неподалік Кримського.

Нагадаємо, терористи не пустили спостерігачів ОБСЄ через «спецоперацію».

Раніше голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський розповів про відновлення обстріляних будинків у Авдіївці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: