Карта АТО: ситуація на сході України на 2 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 2 жовтня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Минула доба у районі проведення АТО завершилась активізацією російсько-окупаційних угруповань на усіх напрямках. Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 14 разів порушили перемир’я. У відповідь українські військові 12 разів застосовували зброю на ураження противника. Унаслідок підриву загинув один наш військовослужбовець.

Напрямки

Вдень бойовики дотримувались режиму тиші на Луганському і Донецькому напрямках, а після 18 години ворог тричі з гранатометів різних видів і стрілецької зброї обстріляв наші укріплення неподалік Зайцевого. Близько 23 години проросійські найманці вкотре, цинічно наражаючи на небезпеку цивільне населення, відкрили вогонь вже по мирних будівлях на північних околицях цього селища. Крім того, ввечері і вночі противник двічі застосовував гранатомети та стрілецьку зброю у районі Авдіївки.

На Маріупольському напрямку бойовики били з озброєння БМП, протитанкового гранатомету біля Новотроїцького. А озброєння БТР та великокаліберний кулемет застосовували неподалік Гнутового.

Також вчора вдень, під час проведення інженерних робіт на підступах до Богданівки, підірвався на міні та отримав поранення несумісні з життям один український військовий.

На Луганському напрямку зафіксований один обстріл. Так, близько 22 години окупанти били з протитанкового гранатомету і стрілецької зброї по наших опорних пунктах неподалік Кримського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: