Генконсул дала рекомендації українцям, які перебувають у Барселоні

Читать на русском
Генеральний консул України в Барселоні Оксана Драмарецька порекомендувала українцям, які зараз знаходяться в Іспанії, не піддаватися на провокації і не брати участь в масових акціях.

Генеральний консул України в Барселоні Оксана Драмарецька порекомендувала українцям, які зараз знаходяться в Іспанії, не піддаватися на провокації і не брати участь в масових акціях.

Про це вона повідомила в ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Такі рекомендації були озвучені в зв'язку із зіткненнями в Барселоні між поліцією і прихильниками незалежності Каталонії, які виникли в день голосування на незаконному референдумі.

«У зв'язку з підвищеною громадською активністю, яка сьогодні спостерігається в день так званого референдуму, який, нагадаю, визнаний незаконним, ми рекомендуємо громадянам України уникати масових скупчень людей, просимо проявляти пильність і не піддаватися на провокації, в тому числі не брати участь і залучатися до будь-яких акцій», - сказав вона.

За її словами, на даний момент сутички відбуваються тільки біля так званих місць для голосування, як правило, біля освітніх установ. Як зазначила генконсул, точна кількість постраждалих поки невідома. Одні кажуть, що за медичною допомогою звернулися 38 осіб, інші заявляють про понад 300 постраждалих.

«Зараз називаються різні цифри про постраждалих. Зокрема, установи охорони здоров'я Каталонії говорять, що 38 осіб, які звернулися за допомогою до медичних установ. У заявах керівників уже звучить цифра близько 300 осіб. Зараз важко сказати, наскільки цифри достовірні. Інформації, що серед постраждалих є громадяни України, ми поки не маємо», - додала Драмарецька.

Раніше стало відомо, скільки поліцейських постраждало в Барселоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: