Поштовхи поблизу ядерного полігону в Північній Кореї сприйняли за вибух

Читать на русском
Вибух у Північній Кореї, який налякав міжнародну спільноту, цілком імовірно може виявитися землетрусом, кажуть південнокорейські та американські сейсмологи.

У Північній Кореї в районі, де розташований ядерний полігон, у суботу сталися поштовхи, які в сусідньому Китаї вже встигли назвати ядерним вибухом.

Однак сейсмологи у США встановили, що імовірно це був 3,5-бальний землетрус, тим самим підтверджуючи версію Сеула, пише «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

Перед цим про вибух заявили спостерігачі з Китаю.

«За словами американських сейсмологів, те, що китайські експерти назвали «імовірним вибухом», може виявитися, як і вважав Сеул, природнім землетрусом», – повідомляють у агенції.

Вчені зі США вирахували, що надзвичайна подія сталася за 20 км від Північного полігону, де Пхеньян нещодавно випробував водневу бомбу, яку можуть переносити ракети.

«Ця подія відбулася в районі попередніх ядерних випробувань Північної Кореї. Ми не можемо остаточно підтвердити в цей час природу (природну або людську) подію. Глибина епіцентру, як стверджують сейсмологи, навряд чи обмежується 5 кілометрами», – коментують у Геологічній службі США.

Нагадаємо, 18 вересня постпред США при ООН пригрозила КНДР повним знищенням, а президент країни анонсував розширення санкцій щодо Пхеньяна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: