Карта АТО: ситуація на сході України на 8 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 8 вересня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув. Це сталося в Авдіївці внаслідок ворожого обстрілу.

Напрямки:

На Маріупольському напрямку минулої доби найбільш напружена ситуація спостерігалась в Мар’їнці, де окупанти вели вогонь більше 2 годин, при цьому застосовували міномет та гранатомети. В Старогнатівці російсько-окупаційні війська застосовували озброєння БМП.

Під час цього інциденту українські військові були змушені відкрити вогонь у відповідь. Також окупанти традиційно вели вогонь з легкого озброєння по позиціях ЗСУ на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

Вчора на Маріупольському напрямку було зафіксовано 14 обстрілів з боку бойовиків.

На Донецькому напрямку бойові дії велися на двох ділянках фронту – на горлівському периметрі та в районі Авдіївки. Протягом ночі окупанти провели два обстріли Зайцевого, під час яких застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Зранку бойові дії відновилися і тривали з перервами до кінця доби. Окрім Зайцевого, ворог вів вогонь з стрілецької зброї по позиціях українських військових у Новгородському та Авдіївці, а також по позиції «Шахта Бутовка».

Вчора на Донецькому напрямку відбулося 10 збройних провокацій з боку бойовиків.

На Луганському напрямку вчора відбулася одна збройна провокація з боку бойовиків. В районі Лобачевого бойовики відкрили вогонь з міномету калібру 120 мм, випустивши при цьому одну міну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: