Apple відмовиться від формату JPEG

Читать на русском
Яблучна корпорація вкотре змусить армію фанатів відмовитися від чогось звичного, щоби відчути себе ще особливішими.

Яблучна корпорація вкотре змусить армію фанатів відмовитися від чогось звичного, щоби відчути себе ще особливішими.

Apple 12 вересня представить низку оновлень у своїй продуктовій лінійці, включаючи нову технологію для фото High Efficiency Image File Format (HEIF). Вона дозволяє зменшити розмір фотографій при збереженні якості, пише «Слово і Діло».

Нововведення з'явиться в новій версії операційної системи iOS 11, пише Express . Всі фотографії, зроблені iPhone 7 і iPhone 7 Plus після поновлення пристроїв до iOS 11, отримають розширення .heif.

Поки не ясно, якими будуть наслідки цього нововведення, оскільки способів подивитися ці фото на інших пристроях поки небагато. Шанувальники айфонів зможуть відчути себе особливими.

Тому що, наприклад, в Google Play можна знайти тільки одну (!) програму, яка обіцяє переконвертувати суперновий формат і порадіти зображенням, які надішле щасливий володар iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Вона так і називається - HEIF , станом на 5 вересня її скачало кілька сотень користувачів, а рейтинг трохи перевищив двієчку (за п'ятибальною шкалою).

Та й в стані «яблучників» з новим форматом будуть труднощі. Він не відкривається на попередніх версіях iOS і на всіх версіях macOS, не рахуючи представленої в цьому році.

Отже, Apple в черговий раз - як у випадку з відмовою від DVD-приводів в MacBook або стандартного 3,5-мм аудіороз'єму в смартфонах - випробує терпіння армії своїх шанувальників.

Але для них очевидний бонус: в новому форматі вони зможуть зберігати на своїх айфонах приблизно вдвічі більше фотографій. Експерти відзначають, що HEIF дозволяє зменшити розмір файлу приблизно вдвічі без втрати якості зображення.

Раніше Apple озвучила дату презентації довгоочікуваного iPhone 8.

Також камера нового iPhone отримає «розумні» функції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: