Макрон просить ЄС доплатити африканським країнам за притулок для біженців

Читать на русском
Африканські держави, які відіграють важливу роль в процесі переміщення біженців в Європу, можуть стримати їх потік - але за це ЄС повинен буде їм заплатити.

Африканські держави, які відіграють важливу роль в процесі переміщення біженців в Європу, можуть стримати їх потік - але за це ЄС повинен буде їм заплатити.

Таку заяву зробив сьогодні президент Франції Еммануель Макрон, натякаючи на дві країни - Чад і Нігер.

Виступаючи на саміті лідерів Євросоюзу і африканських країн в Парижі, він запропонував розробити і реалізувати «короткостроковий план дій», спрямований на скорочення потоку біженців в Європу і випадків їх загибелі в дорозі.

Про це пише британська газета Daily Mail, передає «Слово і Діло».

На думку французького лідера, Нігер і Чад, отримавши від європейських держав «додаткові кошти», можуть у співпраці з ООН організувати на своїй території заходи щодо прийому заяв про надання притулку. Там же біженці залишатимуться, поки чекають відповіді з ЄС, - а не ризикувати життям, пускаючись уплав по Середземному морю на кволих човнах.

Крім того, президент Франції вважає за необхідне посилення прикордонного контролю на кордоні Чаду та Нігеру з Лівією.

Тим часом пропозиція Макрона виділити додаткове фінансування Чаду і Нігеру за те, щоб вони зіграли роль «офісів» по ​​«перетримці» біженців за межами Європи, вже зазнала критики з боку правозахисників і представників неурядових організацій, що займаються наданням допомоги мігрантам.

Зокрема, представник французької НКО Cimade Єва Оттаві заявила, що «європейський кордон виноситься у все більш віддалені країни під приводом порятунку життів».

Раніше Макрон запропонував реформувати Євросоюз.

Нагадаємо, раніше Макрон потрапив в расистський скандал після його заяв про Африку на полях саміту «Великої двадцятки» в Гамбурзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: