США звинуватили Росію в утиску релігійних меншин

Читать на русском
Неурядові організації в РФ заявляли в 2016 році про зниження кількості випадків насильства.

Неурядові організації в РФ заявляли в 2016 році про зниження кількості випадків насильства.

У Росії в минулому році продовжили тиснути представників релігійних меншин, пише «Слово і Діло».

Про це йдеться в щорічній доповіді Держдепартаменту США про релігійні свободи у світі.

«Органи державної влади продовжили затримувати і штрафувати членів релігійних меншин за підозрою в екстремізмі», - сказано в документі.

У доповіді підкреслюється, що штрафам і депортації також піддалися за свою релігійну діяльність деякі громадяни США, зокрема, волонтери з Церкви Ісуса Христа святих останніх днів (Мормонська церква).

«Влада затримала і оштрафувала кілька людей за «публічні промови, що закликають до нападу на віруючих», - наголошується в доповіді.

Крім того, в Держдепі підкреслюють, що у зв'язку з прийняттям «пакета Ярової», були висунуті звинувачення щодо ряду протестантських деномінацій, кришнаїтів і єпископа Української реформаторської православної церкви. У документі також стверджується, що, згідно з думкою представників релігійних меншин та неурядових організацій (НУО), широке трактування місіонерської діяльності в «пакеті Ярової» дозволяє переслідувати за поширення релігійних матеріалів.

У доповіді говориться, що з унесенням релігійних публікацій до списку заборонених місцева влада посилалася на російські закони про протидію екстремізму.

В цілому, як відзначають у Держдепі, неурядові організації в РФ заявляли у 2016 році про зниження кількості випадків насильства на етнічному або релігійному ґрунті.

Нагадаємо, в липні ліквідацію організації «Управлінський центр Свідків Єгови в Росії» через її екстремістську діяльність визнав законною Верховний суд Росії.

Як повідомлялося, Росія офіційно визнала Церква літаючого макаронного монстра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: