Внаслідок стрілянини у турецькому ресторані в Буркіна-Фасо загинули щонайменше 17 людей

Читать на русском
Сімнадцять людей загинули та ще восьмеро отримали поранення внаслідок стрілянини у турецькому ресторані вцентрі столиці Буркіна-Фасо.

Сімнадцять людей загинули та ще восьмеро отримали поранення внаслідок стрілянини у турецькому ресторані вцентрі столиці Буркіна-Фасо Уагадугу.

Про це повідомляє Time, передає «Слово і Діло».

Міністр зв'язку Ремі Данджіноу повідомив журналістам, що загиблі були різних національностей. Серед загиблих був принаймні один французький громадянин. У лікарні міста повідомили, що один з убитих турок за національністю.

Ісламісти відкрили вогонь у турецькому ресторані. Сили безпеки прибули на місце з бронетехнікою після повідомлення про стрілянину біля висококласного ресторану в Уагадугу - Aziz Istanbul.

Як пише «ВВС-Україна», свідки, яких опитали, розповіли, що троє озброєних людей почали стріляти у відвідувачів ресторану, які сиділи на вулиці.

У Франції заборонили стежити за родичами терористівУ п'ятницю, 4 серпня, конституційна рада Франції визнала недійсним положення щодо запровадження електронного стеження за родичами громадян, яких підозрюють в тероризмі.

Сили безпеки застрелили трьох нападників, але деякі люди досі перебувають всередині будівлі, повідомили у міністерстві комунікацій.

Зазначимо, Буркіна-Фасо межує з Малі, де з 2012 року діють озброєні ісламісти. Як повідомляється, напад може бути справою рук бойовиків однієї з гілок «Аль-Каїди», яка діє в Сахеля - регіоні на півдні Сахари.

Зазначимо, Буркіна-Фасо межує з Малі, де з 2012 року діють озброєні ісламісти.

Нагадаємо, під час вибуху в мечеті в афганському Гераті вбито не менше 20 людей, 30 осіб отримали травми.

Також зазначимо, озброєний ножем чоловік, якого затримали біля Ейфелевої вежі, зізнався в ході допиту, що хотів вчинити теракт і вбити військового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: