Через «яєчний скандал» ЄС скликає екстрену нараду

Читать на русском
Комісар ЄС з охорони здоров'я запропонував організувати зустріч профільних міністрів та посадовців з країн, які причетні до «яєчного скандалу».

Європейська комісія збирає екстрену нараду у зв'язку з тим, що до країн ЄС потрапили яйця із токсичним фінпронілом.

Про це повідомляє AFP з посиланням на комісара ЄС із охорони здоров'я Витяніса Андрюкайтіса, передає «Слово і Діло».

Він запропонував організувати зустріч профільних міністрів та посадових осіб з тих країн, які причетні до «яєчного скандалу». На ній повинні розглянути всі причини та факти щодо ситуації, яка склалася.

Повідомляється, що заражені яйця виявили принаймні в 11 країнах. В Німеччині їх нарахували 11 млн. Тим часом у Бельгії вже закрили понад 50 птахофабрик, а в Нідерандах – близько 150.

Нагадаємо, у Німеччині, Нідерландах і Бельгії мільйони яєць відкликали з магазинів і складів через перевищення рівня токсичної речовини, яка призводить до пошкодження печінки, щитовидної залози та нирок.

Пізніше в уряді Бельгії розповіли, що Нідерланди виявили фінпроніл у яйцях ще у листопаді 2016 року, тобто за дев'ять місяців до початку скандалу в Євросоюзі. Згодом виявилось, що у Данії компанія Danæg Products закупила 20 тонн яєць, заражених шкідливими для людей хімічними препаратами.

Також зазначимо, що супермаркети Британії терміново почали вилучати салати й бутерброди після того, як стало відомо про 700 тисяч нідерландських яєць, потенційно заражених фіпронілом.

Тим часом у 16 штатах США сталося масове отруєння папайями з Мексики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: