General Motors розпочав продаж найдешевшого в світі електрокара

Читать на русском
Модель отримала назву Baojun E100. Творці - спільне підприємство, створене GM і двома китайськими компаніями SAIC і Wuling.

Модель отримала назву Baojun E100. Творці - спільне підприємство, створене GM і двома китайськими компаніями SAIC і Wuling.

Електричний автомобіль доступний поки що на китайському ринку, повідомляє CNN, пише «Слово і Діло».

Його вартість у базовій комплектації складає всього $5,3 тис. На місцевому ринку E100 викликав небувалий ажіотаж. GM отримав 5 тис. замовлень ще до виходу першої партії транспортних засобів.

Baojun E100 - це компактний двомісний електрокар довжиною в 2,49 м і шириною 1,5 м. Його колісна база розтянулась всього на 1,6 м. Транспортний засіб оснащено двигуном потужністю 29 кВт (39 к.с., 110 Н • м).

Згідно з паспортними даними, автомобіль може розігнатися до 100 км/ч. А літієво-іонний акумулятор забезпечує запас ходу у 150 км і повністю заряджається від побутової розетки за 8 годин.

GM працює з SAIC з 2001 року. У Китаї виробляються автомобілі під брендами Wuling і Baojun. Концерн, відомий в просторіччі як SGMW, продав в минулому році понад 1,5 млн автомобілів.

Раніше повідомлялося, що General Motors продає Opel французам за 2,2 мільярда євро.

Також відомо, що французька PSA купує європейський бізнес General Motors.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: