США планують військову операцію на Філіппінах – ЗМІ

Читать на русском
США можуть почати військову операцію, в рамках якої американські ВПС зможуть завдавати авіаударів по позиціях бойовиків терористичної організації Ісламська держава.

Пентагон розглядає план, який дозволяє військовим США проводити авіаудари по позиціях терористичної організації «Ісламська держава» на Філіппінах.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на телеканал NBC News, передає «Слово і Діло».

Президент Філіппін пригрозив спалити ООНПрезидент Філіппін Родріго Дутерте пригрозив спалити ООН за умови своєї поїздки в Сполучені Штати.

Повноваження на втручання військових США в боротьбу з ІДІЛ на Філіппінах можуть бути надані в рамках офіційної військової операції, що може бути оголошена вже 8 серпня. Удари по бойовиках ІДІЛ, імовірно, проводитимуться збройними безпілотними літальними апаратами.

За словами представника Пентагону капітана Джеффа Девіса, Філіппіни та США вже 15 років співпрацюють у питанні боротьби з тероризмом.

7 серпня державний секретар Рекс Тіллерсон заявив, що США надають філіппінському уряду «розвідувальні можливості» в боротьбі з ІДІЛ, включаючи нещодавню передачу декількох літаків Cessna та БПЛА для отримання більш повної інформації про терористів, за допомогою якої можна вести боротьбу.

ІДІЛ готує нові теракти у восьми країнахТерористична організація «Ісламська держава» поширила заяву, в якій містяться погрози на адресу восьми країн.

При цьому, зазначив держсекретар, немає жодного протиріччя в тому, що США допомагають Філіппінам, незважаючи на факти порушення місцевою владою прав людини.

«Я не бачу жодного конфлікту в нашій допомозі їм у цій ситуації та наших поглядах на інші проблеми прав людини, які в нас є з приводу того, як вони здійснюють свою діяльність у боротьбі з наркотиками», – заявив Тіллерсон.

Як відомо, на Філіппінах через бойові дій свої оселі залишили близько 400 тисяч осіб.

Раніше влада Філіппін заявила про ліквідацію лідера ісламістського угруповання.

Нагадаємо, президент Філіппін придумав радикальний метод боротьби з корупціонерами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: