У Вінницькій області зафіксовано спалах африканської чуми

Читать на русском
Держпродпотребслужба за останні дні отримала позитивний результат дослідження на африканську чуму свиней у Вінницькій області.

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) за останні дні отримала позитивний результат дослідження на африканську чуму свиней (АЧС) у Вінницькій області.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію, розміщену на сайті Держпродспоживслужби.

Африканська чума свиней в Україні вийшла з-під контролюВ Україні відзначаються ознаки наростання спалахів африканської чуми свиней, динаміка поширення якої набуває загрозливих масштабів.

В особистому підсобному господарстві мешканця села Мігалівці (Вінницька обл.) було зареєстровано захворювання та загибель свиней. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 29 липня був встановлений діагноз АЧС.

З метою координації дій із локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Барській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план із ліквідації АЧС. Визначені межі епізоотичного вогнища, зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання проводяться заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Африканська чума свиней – контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається при прямому контакті хворих та здорових тварин через продукти зі свинини, кліщами й механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від АЧС немає.

Нагадаємо, в березні в Україні також були зафіксовані спалахи африканської чуми.

Раніше африканська чума свиней поширилася на 20 областей України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: