Не Гейтс. Forbs назвав найбагатшого бізнесмена в світі

Читать на русском
Основатель крупнейшего интернет-ретейлера Amazon Джефф Безос обогнал сооснователя Microsoft Билла Гейтса и стал богатейшим бизнесменом мира по версии Forbes.

Засновник найбільшого інтернет-ритейлера Amazon Джефф Безос обігнав співзасновника Microsoft Білла Гейтса і став найбагатшим бізнесменом світу за версією Forbes.

Згідно з лічильником Forbes у реальному часі, статки Безоса становлять 90,6 млрд доларів, а в Гейтса 90,1 млрд доларів.

Безос обігнав Гейтса завдяки зростанню акцій Amazon 27 липня: на відкритті торгів на біржі Nasdaq у четвер, 27 липня, папери онлайн-ритейлера подорожчали на 1,8%, пише «Слово і Діло».

Прикметно, що в березні в глобальному рейтингу мільярдерів Forbes Безос розташовувався лише на третьому місці із 73 млрд доларів.

Основним активом Безоса є частка в онлайн-ритейлері Amazon (йому належить 16,7% компанії).

Капіталізація компанії в останні місяці впевнено підвищується: з початку року вона подорожчала на 146 млрд доларів.

Двадцять шостого липня Amazon почав коштувати більше 500 млрд доларів. Він входить до п'ятірки найдорожчих компаній світу.

Двадцять дев'ятого квітня минулого року Безос заробив шість мільярдів доларів за три години. Його статки збільшилися завдяки зростанню акцій компанії на тлі рекордної квартальної звітності.

Раніше Forbes склав рейтинг найуспішніших жінок США.

Нагадаємо, Forbes оприлюднив оновлений лонг-лист щорічного рейтингу мільярдерів, в який потрапили шість українських бізнесменів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: