Карта АТО: ситуація на сході України на 21 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 21 липня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

За минулу добу п’ятеро українських військових загинули, восьмеро отримали поранення. Завдяки вмілим та оперативним діям наших бійців супротивник не лише припиняв вогневі провокації, а й поніс серйозні втрати у живій силі. Супротивник 29 разів відкривав вогонь по наших позиціях. У відповідь сили АТО 16 разів застосовували зброю.

Напрямки

На донецькому напрямку після 18 години незаконні збройні формування посилили активність. Починаючи з 19 і маже до 23 години, з мінометів калібру 120 і 82 міліметри, гранатометів та стрілецької зброї бойовики 4 рази, з різних напрямків, били по наших позиціях під Авдіївкою. Кожного разу, у відповідь, українські військові відкривали щільний вогонь, змушуючи противника припинити обстріли.

Крім того, наприкінці доби, бандити з мінометів і гранатометів обстрілювали наші опорні пункти на шахті Бутівка. Сили АТО також відрили вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів. У цьому вогневому протистоянні один наш військовий загинув, один отримав поранення.

На луганському напрямку, близько 22 години, бандформування порушили режим перемир’я поблизу Станиці Луганської, а на донецькому біля селища Водяне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: