Wizz Air планує літати львівськими маршрутами Ryanair

Читать на русском
Лоукост Wizz Air має намір отримати напрямки зі Львова, якими планував літати ірландський Ryanair.

Лоукост Wizz Air має намір отримати напрямки зі Львова, за якими планував літати ірландський Ryanair.

Про це розповіла генеральний директор міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Тетяна Романовська, передає «Слово і Діло» з посиланням на mind.kiev.ua.

«Основний конкурент Ryanair – Wizz Air. Коли Ryanair оголосив про те, що виходить із переговорів, авіакомпанія Wizz Air поцікавилася, чи зможуть вони стати на ті рейси, які планував відкрити Ryanair з аеропорту «Львів». До речі, Ryanair ми дали такі ж умови, як і Wizz Air», – розповіла Романовська.

Дві авіакомпанії заявили про нові рейси з УкраїниУ серпні 2017 року Qatar Airways має намір запустити щоденні рейси в аеропорт «Бориспіль» з Дохи.

Водночас, за словами керівниці летовища, жодна авіакомпанія не згенерує такого пасажиропотоку, як Ryanair. Зокрема, в разі початку польотів, аеропорт отримає близько 10 млн грн прибутку.

«Це неправда, що співпраця з нею – збиткова для нашого аеропорту. Якщо Ryanair прийде в аеропорт «Львів», як планувалося, то до кінця цього року на авіаційному обслуговуванні цієї авіакомпанії аеропорт заробить близько 8 мільйонів гривень, на неавіаційній – не менш ніж 2 мільйони гривень», – резюмувала Романовська.

Зазначимо, що українська сторона, дійшовши консенсусу, підготувала єдину позицію для подальших переговорів із провідним європейським бюджетним авіаперевізником Ryanair.

Також повідомлялося, що 14 липня аеропорт «Львів» підписав контракт із Ryanair, хоча й відхилив кілька вимог компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: