Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 16 липня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу ворог 26 разів порушив перемир'я. Один український військовий загинув внаслідок підриву на міні, ще один отримав поранення.

Напрямки:

Після 18 години, основна активність ворога була зафіксована на маріупольському напрямку. З 82 міліметрових мінометів та гранатометів бойовики двічі били по Красногорівці. Селище Новотроїцьке обстріляли з озброєння БМП. А близько 23 години, вчергове демонструючи зухвале нехтування домовленостями про відведення важкого озброєння, наші позиції поблизу Широкиного бойовики обстріляли з артилерії калібру 152 міліметри та гранатометів. В результаті цього обстрілу один український військовий отримав поранення.

На донецькому напрямку банд формування майже о 23 годині з танків били по шахті Бутівка та Невельському. Також по Невельському працював ворожий 120 міліметровий міномет. Українські опорні пункти в районі Авдіївки злочинці обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На луганському напрямку бойовики застосовували гранатомети та стрілецьку зброю по селищам Малинівка, Жовте, Золоте, Станиця Луганська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: