Ще одна країна ЄС дозволила одностатеві шлюби

Читать на русском
Депутати Мальти проголосували за легалізацію одностатевих шлюбів, підтримавши закон практично одноголосно.

Депутати Мальти проголосували за легалізацію одностатевих шлюбів, підтримавши закон практично одноголосно.

Про це повідомляє DW, пише «Слово і Діло».

Парламентарі підтримали закон практично одноголосно. Проти виступив лише один депутат, пославшись на те, що є правовірним католиком.

Тепер з офіційних документів будуть виключені слова «чоловік» і «дружина». Вони будуть замінені гендерно нейтральною поняттям «чоловік і жінка». Крім того, замість слів «батько» і «мати» буде використовуватися слово «батьки», а в разі лесбійських пар - «родитель батько» і «другий з батьків».

Мальта всього три роки тому легалізувала цивільні союзи серед гомосексуальних пар. Влада тоді ж дозволила одностатевим парам, котрі зареєстрували свій союз, всиновлювати дітей. При цьому в країні тільки в 2011 році були узаконені розлучення, а аборти заборонені до цих пір.

Раніше парламент Німеччини схвалив законопроект про одностатеві шлюби. Незабаром таке ж рішення було ухвалено і владою Фінляндії.

На цей момент одностатеві шлюби дозволені також в Аргентині, Данії та її автономії Гренландії, в Новій Зеландії, Іспанії, Бельгії, Англії та Уельсі, Шотландії, Ісландії, Норвегії, Швеції, Бразилії, Ірландії, Португалії, США, Канаді, Франції, Люксембурзі , Уругваї, Колумбії, Нідерландах і Південній Африці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: