Карта АТО: ситуація на сході України на 8 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 8 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Ситуація на сході країни станом на 00:00 8 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби російські гібридні війська 22 рази обстріляли позиції ЗС України.

Напрямки:

Приморський напрямок. На цій частині фронту 7 липня було зафіксовано найбільше ворожих збройних провокацій - 14.

Зокрема, з мінометів незаконні збройні формування обстрілювали оборонні укріплення українських військ в районі Широкиного, Водяного та Новотроїцького.

Застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, подекуди озброєння БМП та зенітні установки, противник порушував режим припинення вогню також поблизу Лебединського, Гнутового, Павлополя та Красногорівки.

Донецький напрямок. Всього на цьому напрямку минулої доби зафіксовано 3 ворожі обстріли.

Тут кремлівські найманці утримувались від застосування зброї майже весь день. Проте близько 20.00 години бандити не втримались й обстріляли позиції ЗСУ у південному передмісті Авдіївки з 82-мм мінометів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок. На даній ділянці лінії бойового зіткнення загарбники відкривали вогонь по оборонних укріпленнях ЗС України 5 разів.

Тричі впродовж минулої доби під вогонь противника з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї потрапляли українські воїни, котрі тримають оборону в районі н.п. Донець. Також зі стрілецької зброї бойовики обстрілювали позиції сил АТО поблизу Станиці Луганської та Кримського.

Внаслідок бойових дій двоє українських воїнів зазнали поранень. Ще двоє військовослужбовців ЗС України отримали бойові травми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: