У США розроблена програма, що прогнозує рішення Конгресу

Читать на русском
Спеціаліст в галузі комп'ютерних наук з Університету Вандербільта розробив програму, яка здатна передбачати рішення Конгресу США, який стверджує або відхиляє законопроекти.

Спеціаліст в галузі комп'ютерних наук з Університету Вандербільта розробив програму, яка здатна передбачати рішення Конгресу США, який стверджує або відхиляє законопроекти.

Опис алгоритму опубліковано в журналі PLOS ONE, пише «Слово і Діло».

За статистикою, конгресмени стверджують лише 4% проектів нормативних актів, і можливість передбачити рішення щодо проекту може заощадити чимало коштів і часу його розробників.

Творець алгоритму заявляє, що він здатний передбачити, чи пройде проект закону весь шлях утвердження і яке рішення ухвалять обидві палати парламенту.

Методами машинного навчання алгоритм натренували на рішеннях Конгресу з 1993 по 2015 роки.

Інформація включала повний текст проектів і список параметрів, наприклад, кількість співавторів, місяць, коли проект був внесений і належав автор до партії більшості. Алгоритм аналізував мову, якою написаний проект, відзначав, як співвідносяться між собою використані поняття.   Далі програма знаходила залежність між значенням пропозиції і успіхом інших проектів, що містять його.

Як заявляє автор статті, його програма передбачає результат на 65% точніше, ніж просте припущення, що проект не пройде.

Крім цього, алгоритм використовує інформацію про авторів проекту: так, якщо проект внесений парламентаріями, які належать до партії більшості, або досвідченими депутатами, то ймовірність того, що закон буде прийнятий, збільшується (приблизно на 1% по кожному з критеріїв).

Розробники також виділили слова, що підвищують шанси проекту - «вплив» і «ефекти» - і зменшують їх - «глобальне» і «потепління».

Як повідомлялося, Ілон Маск передбачив перемогу роботів над людиною 2030-х років.

Нагадаємо, Apple презентувала в США нову лінійку MacBook.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: