Порошенко обговорив з Меркель продовження санкцій проти Росії

Читать на русском
Президент Петро Порошенко обговорив із канцлером Німеччини Ангелою Меркель загострення ситуації на Донбасі і продовження Європейським Союзом санкції проти Російської Федерації.

Президент Петро Порошенко обговорив із канцлером Німеччини Ангелою Меркель загострення ситуації на Донбасі і продовження Європейським Союзом санкції проти Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента, передає «Слово і Діло».

«Під час робочої поїздки до Брюсселя (Бельгія) Президент Петро Порошенко провів низку зустрічей із лідерами Євросоюзу і обговорив з ними серед іншого питання про продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею «мінських домовленостей», - сказано в ньому.

У повідомленні наголошується, що останнім часом ситуація на Донбасі загострилася: представники спеціальної моніторингової місії організації з безпеки і співробітництва в Європі зазнають атак, почастішали випадки атак цивільних об'єктів.

«Президент зазначив, що це питання обговорювалося з Президентом Європейської Ради, лідерами європейських держав - членів Європейської народної партії, зокрема з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, лідерами Іспанії, Хорватії та інших країн», - йдеться в повідомленні.

За підсумками переговорів Порошенко повідомив, що позиція ЄС - це збереження санкцій проти Росії.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Мінські угоди не будуть продовжені до 2016 рокуСказано 11 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Сьогодні відбудеться засідання Ради Європейського Союзу, де будуть прийняті рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації до повної імплементації «мінських угод», в тому числі і їх компонентів щодо безпеки», - сказано в повідомленні.

Порошенко також акцентував, що традиційно санкції подовжують на півроку, що, на його думку, дозволить Росії вивести свої війська і озброєння, звільнити українських заручників і співпрацювати з місією ОБСЄ. Глава держави додав, що це рішення є сильною мотивацією для повернення Росії до конструктивних переговорів та забезпечення виконання пунктів щодо безпеки «мінських домовленостей».

Раніше Порошенко заявив, що міняти Мінський і Нормандський формати немає необхідності.

Як повідомлялося, ТКГ в Мінську підтримала «хлібне перемир'я» на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: