США визнали загибель понад сотні мирних жителів в Мосулі

Читать на русском
Авіаудар коаліції в березні призвів до детонації вибухових речовин в бетонній будівлі бойовиків, в результаті чого вона обрушилося.

Авіаудар коаліції в березні призвів до детонації вибухових речовин в бетонній будівлі бойовиків, в результаті чого вона обрушилося.

Пентагон заявив про загибель понад ста мирних жителів при авіаударі міжнародної коаліції 17 березня в Мосулі, націленому на бойовиків «Ісламської держави».

Як пише Reuters, про це сказано в заяві про результати розслідування американського військового відомства, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що удар в районі Аль-Джадіда призвів до детонації вибухових речовин, які перебували в бетонній будівлі терористів ІГ, в результаті чого вона обрушилася на мирних жителів.

При цьому місцеві офіційні особи і жителі кажуть, що при ударі могли загинути 240 осіб.

За місяць Мосул покинули 60 тисяч біженців – ООН60 тисяч людей втекли з іракського міста Мосул з початку операції по звільненню міста. Близько половини з них - жінки і діти.

Агентство відзначило, що така кількість жертв серед мирних жителів є однією з найбільших з початку операції коаліції проти ІД в Іраку і Сирії. Відзначимо, що через два тижні після завданого коаліцією авіаудару, іракський чиновник зі сфери охорони здоров'я заявив, що на його місці в Мосулі знайшли тіла 112 осіб.

Також нагадаємо, що на початку місяця під час обстрілу школи в Мосулі загинули понад 80 осіб. Удар завдали бойовики «Ісламської держави».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: