НАТО погодилося винищувати бойовиків ІД, але формально

Читать на русском
Лідери держав НАТО ухвалили рішення про вступ військового блоку в коаліцію з боротьби з бойовиками терористичного угрупування «Ісламська держава».

Лідери держав НАТО ухвалили рішення про вступ військового блоку в коаліцію з боротьби з бойовиками терористичного угрупування «Ісламська держава».

Про це заявив генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг, передає «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

«Ми вирішили розширити нашу підтримку глобальної коаліції з розгрому ІД. Наша система АВАКС (дальнього радіолокаційного виявлення - ред.) буде покращувати управління повітряним рухом для коаліції, і цілий ряд членів НАТО заявили про виділення коштів з дозаправлення в повітрі цих систем АВАКС», - сказав він.

При цьому Столтенберг зазначив, що вступ НАТО в коаліцію з боротьби з ІГ не означає, що альянс буде брати участь в бойових діях.

«Ми домовилися, що НАТО стане повним членом коаліції за участю всіх 28 країн-членів. Членство в коаліції не означає, що ми будемо брати участь в бойових діях», - заявив генсек НАТО.   Раніше повідомлялося, що Франція і Німеччина 25 травня підпишуть договір про приєднання НАТО до боротьби з ІД в Сирії та Іраку, хоча раніше Столтенберг заявив, що питання участі солдатів НАТО в сирійському конфлікті не розглядається.

Як повідомлялося, Дональд Трамп закликав НАТО зосередитися на погрозах з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: