Трамп назвав головного кандидата на посаду глави ФБР

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що колишній сенатор від демократів Джо Ліберман є головним претендентом на посаду директора ФБР.

Президент США Дональд Трамп заявив, що колишній сенатор від демократів Джо Ліберман є головним претендентом на посаду директора ФБР.

Як передає CNN, виступаючи перед журналістами під час зустрічі з президентом Колумбії Хуаном Мануелем Сантосом, Трамп сказав, що він «дуже близький» до призначення нового директора ФБР, пише «Слово і Діло».

На питання, чи є 75-річний Ліберман головним кандидатом на цю посаду, Трамп відповів: «Так».

За словами джерела, Трамп в середу, 17 травня, провів зустріч з Ліберманом і вважав його кандидатуру «підходящою».

Джо Ліберман - колишній американський сенатор (спочатку представляв інтереси Демократичної партії, потім був переобраний як незалежний кандидат) від штату Коннектикут. Він безуспішно балотувався на посаду президента від Демократичної партії в 2004 році.

Нагадаємо, що на посаду директора ФБР розглядаються кандидатури виконуючого обов'язки глави ФБР Ендрю Маккейба, колишнього сенатора від демократів Джо Лібермана, екс-губернатора штату Оклахома Френка Кітінга і колишнього топ-співробітника бюро Річарда МакФі.

9 травня президент США Дональд Трамп відправив у відставку директора ФБР Джеймса Комі, який займав цю посаду з 2013 року. Дональд Трамп аргументував своє рішення тим, що Комі втратив довіру у Вашингтоні.

За даними ЗМІ, Трамп планує призначити нового керівника ФБР до того, як відправиться в першу на посту президента зарубіжну поїздку 19 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: