Напередодні розгляду апеляції САП суд відмовив в арешті майна Мартиненка

Читать на русском
28 квітня прокурори Антикорупційної прокуратури намагалися заарештувати майно колишнього депутата Миколи Мартиненка, але суд відмовив.
Микола Мартиненко

Солом'янський районний суд міста Києва повернув прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотання про арешт майна колишнього народного депутата Миколи Мартиненка для усунення недоліків.

Відповідне рішення було прийнято судом від 28 квітня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.НЕТ».

Йшлося про арешт двох квартир і чотирьох рахунків в «Діамантбанку».

Суддя зазначила, що в судовому засіданні прокурор не надав доказів обґрунтованості підозри, що Мартиненко вчинив злочин. Те, що прокурор надав текст підозри, на думку судді є недостатнім.

Суддя зазначила, що Мартиненко перебуває в шлюбі, а детектив НАБУ, який складав текст клопотання, не з'ясував правового статусу двох квартир, які намагається заарештувати.

За українським законодавством, майно придбане в шлюбі вважається спільною власністю подружжя. Суддя зазначила, що прокурор не приніс офіційної довідки з реєстру про шлюб Мартиненка. У тексті підозри зазначено, що Мартиненко вступив у шлюб в березні 2014 року. Але дружина згадується в його податкових деклараціях вже в 2012-2013 рр. Таким чином прокурор не надав доказів, що Мартиненко придбав майно поза шлюбом.

Також суддя вважає, що детектив НАБУ, який складав текст клопотання, повинен був довести наявність коштів на банківських рахунках Мартиненка. Арешт сам по собі рахунків, без грошей на них, на думку судді, не відповідає цілям у кримінальному провадженні.

Згідно з рішенням суду від 28 квітня, прокурор САП Роман Симків мав можливість протягом 72 години усунути знайдені суддею недоліки. Але майно Мартиненка так і не було заарештовано.

3 травня прокурор САП Роман Симків повідомив журналістам, що прокуратура має намір ініціювати арешт всього майна Мартиненка. При цьому Симків не вказав термінів, пославшись на таємницю слідства.

Нагадаємо, 12 травня суд знову спробує розглянути апеляцію САП по запобіжному заході Мартиненко.

Раніше САП загрожує заарештувати все майно Мартиненка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: