Рада пропонує великі штрафи за георгіївські стрічки

Читать на русском
Парламент розгляне законопроект про штрафи за використання радянської символіки, яка викликає асоціації з російською агресією.

Парламент розгляне законопроект про штрафи за використання радянської символіки, яка викликає асоціації з російською агресією.

Про це в ефірі «Еспресо.TV» заявив народний депутат України радник глави МВС Антон Геращенко, пише «Слово і Діло».

«У нас немає відповідальності за носіння георгіївської стрічки. Я є автором закону, який, сподіваюся, буде розглянуто в травні Верховною Радою про запровадження штрафу за використання георгіївської стрічки. Хочеш носити символ російської агресії проти України - плати 3-4 тис. грн штрафу і кожен раз, коли вийдеш з неї, будеш поповнювати бюджет України», - сказав Геращенко.

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України
Геращенко пообіцяв внести до парламенту проект Закону про заборону публічного використання Георгіївської стрічкиСказано 10 травня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Нардеп зазначив, що кримінальна відповідальність передбачена тільки за носіння прапорів з німецькою свастикою або серпом і молотом, червоний прапор або полотнище червоного кольору не можна ідентифікувати як радянську символіку.

Хроніка зіткнень у великих містах України 9 травняУ 72-ту річницю Дня перемоги над нацизмом в Україні 9 травня традиційно не обійшлося без сутичок і бійок між представниками протилежних політичних таборів: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про зіткнення в великих містах нашої країни.

Напередодні Дня пам'яті і примирення в МВС нагадали про заборону комуністичної символіки.

Нагадаємо, правозахисна організація Amnesty International розкритикувала затримання 9 травня проросійських активістів з радянською символікою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: