Карта АТО: ситуація на сході України станом на 10 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 10 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу російсько-окупаційні війська 70 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських захисників. Один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще двоє українських захисників отримали поранення.

Напрямки:

На Приморському напрямку зі 120-міліметрових мінометів та протитанкових гранатометів ворог накривав вогнем морських піхотинців поблизу Павлополя та Широкиного. По морських піхотинцях в районі Водяного гатив з озброєння танку, мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З мінометів калібру 120 мм обстрілював оборонців Лебединського та Новотроїцького, а по захисниках Мар’їнки бив з 82 мм мінометів, озброєння БМП, протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю застосовував під Чермаликом та Гнутовим, а автоматичні гранатомети – поблизу Старогнатівки. Зі стрілецької зброї обстріляв опорні пункти наших військ неподалік Гранітного та Богданівки. В районі Павлополя активізувались ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів противник накривав позиції поруч із Верхньоторецьким. З мінометів калібру 82-мм, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог бив по наших опорних пунктах поблизу Авдіївки. По захисниках Троїцького та Новгородського – гатив з мінометів 82 мм калібру, а гранатомети різних систем застосовував в районі Кам’янки. З озброєння БМП, гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї вів вогонь по наших позиціях неподалік Зайцевого. Оборонців Миронівського та Луганського обстрілював з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 82-мм та великокаліберних кулеметів підрозділи російсько-окупаційних військ вели вогонь по позиціях українських воїнів поблизу Новотошківки. 82 мм міномети, протитанкові ракетні комплекси та гранатомети різних систем незаконні збройні формування застосовували по опорних пунктах неподалік Кримського. Оборонців Новоолександрівки обстрілювали з зенітної установки ЗУ-23-2 та кулеметів великих калібрів, а по захисниках Новозванівки били з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З автоматичних гранатометів противник відкривав вогонь у бік наших позицій поблизу Валуйського, а зі стрілецької зброї – поблизу Станиці Луганської.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: