Карта АТО: ситуація на сході України на 7 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 7 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу бойовики 45 разів відкривали вогонь по позиціях ВСУ.

Напрямки:

На Луганському напрямку у Станично-Луганському районі у самому райцентрі ворог порушив режим тиші двічі на добу - вранці і пізно ввечері, в обох випадках використовуючи стрілецьку зброю.

Новоайдарський район. На світанку противник відкрив вогонь з мінометів в напрямку захисників Кримського, менш ніж за годину випустивши близько 30 снарядів. Другий раз сили окупанта проявили тут активність вже перед заходом сонця, застосувавши бронетехніку і стрілецьку зброю.

Попаснянський район. Тут бойові дії велися з перервами з 14-ти до 21-ої години. Левова частка обстрілів припала на наш опорний пункт поблизу Новозванівка, де бойовики використовували міномети нарівні з легким озброєнням. У Новоолександрівці окупанти активно застосовували гранатомети різних систем.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, з них 4 - мінометні.

На Донецькому напрямку біля Світлодарської дуги після 5-й годині ранку бойовики випустили 15 хв в напрямку Луганського, після чого запанувала тиша. Але вже після 19-ї години бойові дії поновилися. Далі, до кінця доби противник активно обстрілював наші позиції з БМП і гранатометів.

Район Горлівки. Важке озброєння бандформування застосували тільки під час обстрілів позицій сил АТО в Верхньоторецькому, цей обстріл стався опівдні. У Зайцевому і майорських НЗФ неодноразово порушували режим тиші, але використовували при цьому легке озброєння, включаючи зі снайперськими гвинтівками. Водночас вчора пізно ввечері внаслідок ворожого обстрілу в Зайцевому поранено цивільну особу.

Авдіївка і її околиці. Тут ворог продовжує поводитися найбільш зухвало. Почавши обстріли ще до обіду, бойовики продовжили їх до пізнього вечора. Найпотужніший обстріл Авдіївської промзони відбувся днем. Тоді ворог випустив понад 40 хв і 15 танкових снарядів з боку Ясинуватої. На флангах Авдіївки - позиція Шахта Бутівка і поблизу Кам'янки - ворог застосовував виключно легке озброєння.

Донецький аеропорт. Під час заходу сонця активізувалися снайпери противника в Дослідному і Пісках. Також в останньому більше півгодини обстрілювала наші позиції ворожа БМП.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, з них 5 - з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку у Мар'їнському районі бойовики стріляли вранці і ввечері. Вранці вони провокували наших військових на відкриття вогню у відповідь біля Мар'їнки. Втім - невдало. Увечері ворог перейшов до більш активних спроб і вже застосовував міномети нарівні з бронетехнікою і стрілецькою зброєю як в Мар'їнці, так і в Красногорівці.

Поблизу Докучаєвська ворог бойової активності не виявляв.

На ділянці фронту Павлопіль - Широкино обстановка - незмінна. Ворог проводить обстріл в цілодобовому режимі. Переважна більшість з них - тривалістю не більше півгодини з використанням легкого озброєння. Епізодичні мінометні обстріли з боку противника відбулися в Павлополі, Гнутовому і Широкиному. У Водяному на світанку був активний снайпер противника.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося, (як і на Донецькому напрямку,) 17 ворожих обстрілів, зокрема 6 раз ворог застосовував міномети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: