У Києві можуть оголосити 2017-й Роком УПА

Читать на русском
В 2017 році виповнюється 100-річчя Української національної революції 1917-1921 років. Також цього року відзначають 75-ту річницю створення УПА.

Комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків рекомендує міськраді оголосити 2017 Роком Української революції та Української повстанської армії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міськради, передає «Слово і Діло».

Відповідний документ розроблено, оскільки в 2017 році виповнюється 100-річчя Української національної революції 1917-1921 років. Також цього року відзначають 75-ту річницю створення УПА.

Проект рішення передбачає пошук на території столиці місць пам'яті, пов'язаних з подіями Української революції і діяльністю Організації українських націоналістів, та вжиття заходів щодо їх вшанування.

Також в рамках Року УПА пропонується проводити відповідні тематичні інформаційні, навчально-виховні, культурно-мистецькі та інші заходи у навчальних закладах, провести ряд науково-практичних конференцій, організувати виставки архівних документів, речових пам'яток та фотоматеріалів.

Автором проекту постанови є депутат Київради, голова фракції ВО "Свобода" Юрій Сиротюк. Відповідний проект рішення повинна також розглянути постійна комісія з питань культури, туризму та інформаційної політики.

Нагадаємо, напередодні представники польських націоналістичних організацій розібрали на кладовищі села Грушовичи біля Перемишля надгробний пам'ятник воїнам УПА.

Міністерство закордонних справ України назвали це відвертою провокацією напередодні вшанування 70-ої річниці операції «Вісла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: