Україна піднялася на п'ять позицій в рейтингу свободи преси

Читать на русском

За даними організації Репортери без кордонів в 2016 році в Україні трохи покращився рівень свободи преси.

За даними організації «Репортери без кордонів» в 2016 році в Україні трохи покращився рівень свободи преси.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на щорічний звіт організації World Press Index.

«З моменту революції 2014 року українська влада здійснила низку реформ, в тому числі щодо прозорості структури власності ЗМІ та доступу до державної інформації, проте все ще потрібно послабити жорсткий контроль олігархів над медіа та заохотити редакційну незалежність», – йдеться в звіті.

Також в документі зазначено, що інформаційна війна з Росією продовжує залишатися джерелом занепокоєння.

Крім того, у звіті йдеться про те, що в 2016 році влада України виявилася безсилою захистити ЗМІ від низки нападів, таких як вбивство журналіста Павла Шеремета, публікації персональних даних журналістів і підпалу офісу телеканалу «Інтер».

«В беззаконних східних районах, які контролюються сепаратистами, все ще немає критично налаштованих журналістів або іноземних спостерігачів», – підкреслили в організації.

При цьому «Репортери без кордонів» вказали, що свобода ЗМІ все частіше страждає не тільки в країнах з авторитарними режимами, а й в традиційно демократичних державах, які служать моделями для решти світу. Так, за рік в світі скоротилося число країн з «хорошою» чи «достатньо хорошою» ситуацією в галузі засобів масової інформації.

За даними організації, Росія продовжує залишатися на 148 позиції в рейтингу, а США спустилися в ньому на два місця, зайнявши 43 сходинку.

Найсильніше ЗМІ контролюються в Китаї, який згідно зі звітом займає 176-е місце з 180.

Нагадаємо, 20 квітня під час візиту в Лондон Президент Петро Порошенко нагадав британським ЗМІ, що на Донбасі не заморожений конфлікт, а війна Росії проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: