Карта АТО: ситуація на сході України на 23 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 23 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

За минулу добу терористи здійснили 46 обстрілів, один український військовий загинув, ще троє поранені.

Напрямки

Найбільшу кількість збройних провокацій російсько-окупаційних військ було зафіксовано на донецькому напрямку.

Так, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник відкривав вогонь по опорних пунктах поблизу Авдіївки, Верхньоторецького та Луганського. По захисниках Зайцевого, Пісків та Кам’янки гатив з гранатометів та кулеметів великих калібрів. Озброєння БМП ворог застосовував в районі населених пунктів Луганське та Зайцеве. Поблизу шахти Бутівка також діяли ворожі снайпери.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 82 мм противник накривав оборонців Широкиного та Мар’їнки. З озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів ворог гатив по морських піхотинцях під Водяним. Кулемети великих калібрів застосував у районі Лебединського, а поблизу Тарамчука та Гнутового – стрілецьку зброю.

На Луганському напрямку, з великокаліберних кулеметів, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм противник вів вогонь по позиціях ЗСУ біля Катеринівки. Зі стрілецької зброї бив по опорних пунктах українських військ поблизу Станиці Луганської та Валуйського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: