У Дніпрі СБУ накрила російський конвертаційний центр з оборотом 700 мільйонів гривень

Читать на русском
Служба безпеки України в Дніпрі припинила діяльність конвертаційного центру, підконтрольного російському банку: оборот центру становив 700 мільйонів гривень.

Служба безпеки України в Дніпрі припинила діяльність конвертаційного центру, підконтрольного російському банку: оборот центру становив 700 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«Діяльність конвертаційного центру із загальним оборотом в сімсот мільйонів гривень припинили в Дніпрі співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою. «Конверт» був підконтрольний російській банківській установі і працював за погодженням з власниками корпорації, зареєстрованої в РФ», – розповіли у відомстві.

Організатори центру відкрили мережу фіктивних фірм, які надавали послуги з мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення в готівку коштів.

Замовники переказували гроші на рахунки фіктивних фірм, зареєстрованих на підставних осіб, а потім з рахунків знімалась готівка у вигляді фінансової винагороди, при цьому директори підприємств не приходили в банк і не підписували документів.

Всього за 2016-2017 роки конвертаційний центр вивів у тінь понад 700 мільйонів гривень.

Під час обшуків СБУ вилучила 1,2 мільйона гривень, печатки фіктивних фірм та документацію, що підтверджує протиправну діяльність.

Відрито кримінальне провадження за ч.5 Кримінального кодексу України, триває досудове слідство.

Нагадаємо, сьогодні оперативники СБУ в Сумській області затримали учасника злочинного угруповання, яке діяло під керівництвом олігарха Сергія Курченко.

Раніше СБУ заборонила в'їзд в Україну секретарю Спілки журналістів РФ Ашоту Джазояну на три роки за посягання на територіальну цілісність і незалежність України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: