Карта АТО: ситуація на сході України на 19 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 19 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу ворог 35 разів відкривав вогонь по позиціях українських захисників. Двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Напрямки:

Найбільша кількість обстрілів зафіксована на маріупольському напрямку. Тут, вогнем мінометів калібру 82-мм, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог накривав опорні пункти біля Красногоровки. По позиціях в районах населених пунктів Водяне і Гнутове ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів і озброєння БМП. Крім того морпіхів під Водяним противник обстріляв із зенітної установки ЗУ-23-2. По опорних пунктах поряд зі Старогнатівкою, Талаківкою і Широкиним ворог застосовував гранатомети, а близько Чермалик та Павлопіль – кулемети великих калібрів. Під Новотроїцьким і Миколаївською активізувалися ворожі снайпери.

На донецькому напрямку, позиції в районах населених пунктів Авдіївка, Кам'янка та Зайцеве ворог обстріляв з гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. За захисника Пісків і Опитного – вів вогонь з великокаліберних кулеметів.

На луганському напрямку з автоматичних гранатометів, мінометів калібру120-мм і 82-мм ворог бив по опорних пунктах біля Катеринівки. По позиціях поблизу Кримського стріляли з мінометів калібру 82-мм, а по захисникам Станиці Луганської і Сизого вівся вогонь зі стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: