Карта АТО: ситуація на сході України на 18 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 18 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу російсько-окупаційні війська здійснили 32 обстріли – як по українських позиціях, так і по житлових будинках. В результаті бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, один отримав поранення під час ворожого мінометного обстрілу наших позицій в Чермалику.

Напрямки:

Більшість обстрілів противника зосередилася на маріупольському напрямку. Близько полудня режим тиші ворог порушив в Мар'їнському районі, де ще по одній ворожій збройній провокації сталося ввечері і близько 22-ї години. У Волноваському районі ворог провів один мінометний обстріл близько 15 годин, випустивши в бік наших позицій 4 міни. Уздовж лінії фронту від Чермалика до Широкиного противник обстрілював сили АТО з ранку і до пізнього вечора. У Чермалику та Павлополі ворог провів по одному мінометному обстрілу, а в Талаківці і Водяному застосовував снайперську зброю проти наших захисників. На решті позицій цієї ділянки фронту противник активно застосовував легке озброєння, включно з бронетехнікою. Всього на цьому напрямі відбулося 24 ворожих обстрілів, 3 з яких – мінометні.

Основні бойові дії на донецькому напрямку відбувалися в Авдіївці і на її флангах. Обстріли Авдіївки почалися після обіду і тривали до заходу сонця. З арсеналу бойовики застосовували як легке озброєння, так і міномети, а також один раз вистрілили з 152-мм гармати в напрямку наших рубежів оборони. Агресивні дії противника викликали нові руйнування житлової забудови місцевого населення. Прямими влученнями мін було пошкоджено 8 будинків, один з яких був повністю зруйнований. На позиціях «Шахта Бутівка» і в Кам'янці зберігалася відносно спокійна ситуація – тут було по одному обстрілу до години кожен із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Також півгодинний обстріл противник провів поблизу Опитного. В цілому на цьому напрямку зафіксували 4 обстріли.

На луганському напрямку бойовики проявляли активність тільки в Попаснянському районі, близько Новоалександровки і Катеринівки. Біля цих селищ російсько-окупаційні сили відкривали вогонь 4 рази, один раз з мінометів, решта – з легкої зброї. Всі чотири обстріли були нетривалими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: