У Варшаві сьогодні обговорять майбутнє «Східного партнерства»

Читать на русском
Глави МЗС Вишеградської групи та проекту Східного партнерства обговорять в середу в Варшаві майбутнє СП і східну політику ЄС.

Міністри закордонних справ країн Вишеградської четвірки і проекту «Східне партнерство» зустрінуться у середу, 12 квітня, у Варшаві, щоб обговорити майбутнє ВП і східну політику Європейського Союзу.

Про це повідомляє Укрінформ, передає «Слово і Діло».

Клімкін візьме участь у зустрічі глав МЗС Вишеградської четвіркиГлава українського МЗС має намір просувати на зустрічі ідею обмінів школярів, студентів та науковців.

Як відзначає МЗС Польщі, традиційна зустріч глав зовнішньополітичних відомств держав Вишеградської четвірки та «Східного партнерства» буде проходити в рамках підготовки до п'ятого саміту ВП, який відбудеться 24 листопада 2017 року в Брюсселі.

Серед іншого, міністри також обговорять перспективи розвитку транспортного та інфраструктурного сполучення між країнами ЄС та Партнерства.

За запрошенням голови польського МЗС Вітольда Ващиковського у зустрічі також візьмуть участь міністри закордонних справ Хорватії, Естонії, Румунії та Швеції і єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханнес Хан. Крім того, в саміті будуть брати участь представники високого рангу від МЗС Болгарії, Словенії, Великобританії, Мальти та Європейської служби зовнішніх дій.

Також міністрів у варшавській резиденції прийме президент Польщі Анджей Дуда.

«Президент розповість про свої пріоритети регіональної політики та ініціативи Міжмор'я. Він також підтримає подальше розширення ЄС і реформу «Східного партнерства» в напрямку потреб окремих країн», - повідомив міністр канцелярії польського президента Кшиштоф Щерський.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін наголосив, що на варшавській зустрічі керівники зовнішньополітичних відомств обговорять, як змінити Партнерство і зробити його «важливим шляхом вперед для тих, хто має намір приєднатися до європейського проекту».

«Східне партнерство» - проект Євросоюзу, що має на меті зміцнення стосунків з шістьма східними сусідами ЄС - Україною, Білоруссю, Молдовою, Грузією, Вірменією і Азербайджаном.

Раніше повідомлялося, що Україна має намір зміцнити співробітництво зі Словаччиною, Угорщиною та Чехією.

Нагадаємо, Клімкін назвав 5 етапів для набуття чинності безвізового режиму з ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: