Карта АТО: ситуація на сході України на 8 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 8 квітня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні війська, незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої контактної групи по припиненню вогню, режиму «Тиші» не дотримуються. За минулу добу зафіксовано 43 обстріли позицій сил АТО. П'ятеро військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

Напрямки:

На маріупольському напрямку більшість випадків порушення перемир'я припадає на південну частину напрямку – а саме ділянку фронту Чермалик – Широкине. Тут противник активно відкриває вогонь у напрямку наших укріплень з усього арсеналу легкого озброєння, окрім снайперських гвинтівок. Натомість обстріл ворожого снайпера знову було зафіксовано у районі Докучаєвська. Там же бандформування застосовували бронетехніку та випустили 3 міни у бік наших позицій у Новогригорівці. Також міномети ворог застосував вчора у Мар’їнському районі, де випустив більше 20 мін по оборонцям Мар’їнки та Красногорівки. Там же після заходу сонця провокував наших військових на відкриття вогню у відповідь, обстрілюючи впродовж години тамтешні позиції зі стрілецької зброї. За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 24 обстріли з боку бойовиків, зокрема 3 – з мінометів.

На донецькому напрямку противник порушував режим тиші протягом усієї доби, обстрілюючи наші позиції як з легкого озброєння, так і періодично застосовуючи міномети, випустивши на добу більше 20 хв. За минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 16 обстрілів з боку бойовиків. На Світлодарській дузі вчора було зовсім спокійно. Зате не припиняються ворожі обстріли на решті лінії фронту Донецького напрямку. Зокрема, вдень противник був активний на півдні горлівського периметра – в Верхньоторецькому, а ближче до заходу бойовики почали відкривати вогонь у напрямку захисників Зайцевого, на північ від Горлівки. Обстріли на цих ділянках були тривалими, однак аналогічно носили провокаційний характер. В районі Донецького аеропорту ворог двічі відкривав вогонь з легкого озброєння. В Авдіївці і на околицях ситуація залишається складною.

На луганському напрямку противник відкривав вогонь тричі – вранці, вдень і ввечері – відповідно в Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах. При цьому бойовики використовували легке озброєння. Кожен з сеансів ворожого вогню проходив в середньому 15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: