Зчинили ґвалт і забули: «радикали» передумали звільняти Климпуш-Цинцадзе

Читать на русском
Депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук не зміг виконати обіцянку про реєстрацію фракцією проекту постанови про звільнення Іванни Климпуш-Цинцадзе з посади віце-прем’єра з питань євроінтеграції.
Іванна Климпуш-ЦинцадзеФото: УНІАН

«Радикальна партія» за понад 3 місяці так і не зареєструвала в парламенті проекту постанови про звільнення з посади віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе.

Таким чином відповідна обіцянка депутата від РПЛ Ігоря Мосійчука, зареєстрована «Словом і Ділом» 18 січня, отримала статус «не виконано».

Заяву про намір відправити чиновницю у відставку Мосійчук зробив на тлі скандалу, що розгорівся на початку року між «радикалами» й урядом. Представники Кабміну, зокрема, Климпуш-Цинцадзе, підтримувана парламентськими «єврооптимістами», виступили проти мораторію на вивезення лісу-кругляка та за скасування мораторію на продаж землі заради отримання 600 млн євро кредиту від ЄС. Олег Ляшко тоді з трибуни Верховної Ради назвав віце-прем’єра «ставленицею олігарха» й «підсадною качкою», а його соратник Мосійчук звинуватив її у «зраді національних інтересів».

«Євробалаболи хочуть, щоб ми продавали українську землю, зерно і ліс. А ми, «радикали», хочемо, щоб в Україні вироблявся власний хліб і власні меблі... В зв’язку з цим фракція «Радикальної партії» готує проект постанови про звільнення віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе за зраду національних інтересів на міжнародній арені», – заявив тоді нардеп.

Але станом на початок квітня нардепи від фракції «Радикальної партії» так і не зареєстрували відповідний проект постанови. Тому до досьє Мосійчука додано чергову, вже 46-ту обіцянку. На цю мить його рівень відповідальності складає лише 26%, і в рейтингу депутатів Верховної Ради він на 218-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: