В НБУ розповіли, коли послаблять санкції проти російських банків

Читать на русском
В Україні послаблять обмеження щодо російських банків, як тільки ситуація з безпекою дозволить це зробити.

НБУ готовий послабити санкції щодо російських банків, які працюють в Україні, «як тільки дозволить ситуація з безпекою».

Про це йдеться у листі Нацбанку до МВФ, передає «Слово і Діло».

«Останні події викликали потужну негативну суспільну реакцію на діяльність в Україні російських держбанків. Заради інтересів національної безпеки ми наклали обмеження на проведення операцій цими банками зі своїми материнськими установами та повідомили про такі заходи Виконавчу Раду МВФ. Ми послабимо ці обмеження щойно безпекова ситуація дозволить це зробити», - йдеться в листі.

При цьому в НБУ зазначили, що намагатимуться забезпечити безперешкодну роботу та безпеку для відділень російських банків.

«Згадані вище банки є платоспроможними та продовжують дотримуватися пруденційних вимог. Ми продовжуватимемо неупереджено ставитися до цих банків. Ми домовилися забезпечити цим банкам доступ до необхідної підтримки ліквідності, за потреби, включаючи екстрену підтримку ліквідності з боку НБУ. Ми забезпечуємо заходи захисту і безпеки офісів та відділень цих банків з тим, аби вони могли продовжувати свою безперебійну роботу», - підкреслили в Нацбанку.

Нагадаємо, раніше НБУ повідомили, що російські банки виставили на продаж українських «дочок» ще рік тому.

Як повідомлялося, після продажу «Ощадбанк» в Україні змінить назву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: