Великобританія змінить колір паспорта після Brexit

Читать на русском
Великобританія після Brexit планує змінити дизайн паспорта, уклавши контракт на його виготовлення на суму 490 млн фунтів стерлінгів.

Великобританія після Brexit планує змінити дизайн паспорта, уклавши контракт на його виготовлення на суму 490 млн фунтів стерлінгів.

Про це повідомляє The Guardian, пише «Слово і Діло».

«Зміна дизайну британського паспорта є рутинною процедурою, яка проводиться раз на 5 років з метою захистити документи від підробок», - сказав представник МВС Великобританії.

Контракт з нинішнім дизайном паспортів закінчиться в 2019 році. Щодо кольору паспортів нового зразка ніяких конкретних побажань поки не було, але євроскептики вважають, що цей контракт використовують спеціально для зміни обкладинки паспортів після Brexit з євросоюзного бордового на темно-синій, яким він був раніше.

Депутат-консерватор Ендрю Росінделл зокрема заявив, що бордовий паспорт завжди був джерелом «національного приниження».

Після Brexit і Трампа Нідерланди сказали «стоп» популізму – РюттеНа парламентських виборах у Нідерландах проголосував 81% виборців. Перемогу здобула партія прем'єра Рютте.

«Повернення нашого власного британського паспорта буде чітким сигналом світу, що Британія повернулася», - сказав він.

«Ви можете залишити собі паспорт до закінчення терміну його дії. Якщо ви відновите його після Brexit, сподіваємося його обкладинка буде синьою», - сказав ще один представник консерваторів Майкл Фебрікант.

Нагадаємо, в Британії офіційно стартував Breхit.

Відзначимо, 25 березня повідомлялося, що лідери 27 країн - членів Європейського союзу напередодні Brexit підписали Римську декларацію, в якій йдеться про досягнення, виклики та пріоритети Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: