У МЗС Польщі назвали головну умову відкриття консульств в Україні

Читать на русском
Генконсульства Польщі в Україні, робота яких була тимчасово припинена, почнуть функціонувати після забезпечення їм безпеки з боку української влади.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що генконсульства Польщі в Україні, робота яких була тимчасово припинена, почнуть функціонувати після забезпечення їм безпеки з боку української влади.

Про це заявив у четвер глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, передає «Слово і Діло».

Він також підкреслив, що Польща рішуче налаштована посилити охорону дипломатичних консульських установ в Україні завдяки тому, що туди будуть направлені співробітники охорони.

Польща підозрює Туска у змові з ПутінимДональд Туск, обіймаючи посаду прем'єра Польщі, нібито навмисне не проводив належного розслідування авіакатастрофи під Смоленськом.

«Тільки тоді, коли ми будемо переконані, що як ми, так і українська сторона зробила все можливе, щоб гарантувати безпеку нашим представництвам, ми відновимо нормальне функціонування цих закладів», - зазначив Ващиковський.

Коментуючи обстріл консульства в Луцьку глава польського МЗС сказав, що про те, що сталося, можна буде сказати тільки після проведення слідства.

Нагадаємо, у Луцьку, в ніч на 29 березня, прогримів вибух у генеральному консульстві Польщі.

Повідомлялося також, що на місці обстрілу консульства були знайдені частини гранатомета.

Президент Петро Порошенко доручив посилити охорону іноземних дипломатичних і консульських установ після атаки на генконсульство Польщі в Луцьку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: