Карта АТО: ситуація на сході України на 30 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 30 березня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

За минулу добу зафіксовано 83 обстріли позицій Збройних Сил України.

Напрямки

На Маріупольському напрямку зі 122 мм артилерійських систем обстріляні опорні пункти в районах населених пунктів Широкине, Гнутове та Водяне. З мінометів калібру 120 мм ворог вів вогонь по позиціях неподалік Гнутового, а з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів російські найманці обстрілювали Марїнку, Водяне та Павлопіль. По позиціях в районі Водяного вів вогонь танк, а з озброєння БМП противник обстрілював морпіхів у Широкиному. Неподалік Гнутового та Водяного активізувались ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку, поблизу Троїцького, ворог застосував артилерію калібру 152 мм. Опорні пункти українських воїнів поблизу Авдіївки, Троїцького та Луганського противник накривав вогнем мінометів калібру 120 мм, а захисників Опитного, Авдіївки та Кам’янки – з мінометів калібру 82 мм. У Троїцькому вів вогонь танк, у Луганському – БМП. Опорні пункти поблизу Кам’янки та Невельського противник обстрілював з великокаліберних кулеметів та з гранатометів різних систем.

На Луганському напрямку, у районі населеного пункту Калинове-Попасна, зафіксовано застосування ворогом артилерії калібру 122 мм. З мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП та гранатометів різних систем ворог вів вогонь по позиціях неподалік Кримського. З великокаліберних кулеметів та гранатометів противник обстріляв позиції поблизу Станиці Луганської та Новоолександрівки.

Втрати

За добу загинули два українських захисника, ще троє отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: