Львів підписав договори на вивезення сміття з 5 містами області

Читать на русском
У Львівській міській раді розповіли про договори з п'ятьма містами в області щодо вивезення сміття.

Львівська міська рада підписала договори з п'ятьма містами Львівської області на вивезення 1,9 тисячі тонн відходів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міськради.

За даними прес-служби, перевантаженими в місті залишаються 165 контейнерних майданчиків із 1237. Однак міський голова Львова Андрій Садовий заявив журналістам, що всі договори підписані на невеликі терміни, водночас, коли Львів потребує довгострокових договорах на вивезення відходів.

«Довгострокових договорів у нас немає. Будь-який договір, який підписують наші перевізники, більше 3-5 днів не працює, тому що відразу виникають протести. Нам трохи допомагають міста в області, але у них невеликий ресурс», – сказав Садовий.

За його словами, питання про вивезення відходів зі Львова не вирішується системно.

«Немає системно вирішеного питання. Тобто, нам зняли блокаду на тиждень, але я розумію, що з наступного тижня нас знову почнуть «затискати». Поки на державному рівні не буде вирішено питання, куди системно вивозити відходи, у нас буде дуже складна ситуація», – сказав мер.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка має намір забезпечити вивезення ТПВ зі Львова за тижденьСказано 21 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, раніше голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив про намір у 5-7 денний термін забезпечити вивезення твердих побутових відходів з території Львова.

Слід також зазначити, що Садовій дав 328 обіцянок, з яких 139 обіцянок виконав, а 90 – провалив. Рівень його відповідальності – 42%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: